Incendiul izbucnit sâmbătă, în judeţul Buzău, pe raza localităţilor Breaza şi Pietroasele, şi care a afectat aproximativ 500 de hectare de vegetaţie uscată şi 50 de hectare de pădure de pin, este pe cale de a fi lichidat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit ISU Buzău ajutorul aerian primit de pompieri de la Statul Major al Forţelor Aeriene a făcut diferenţa, iar pompierii lucrează acum pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative  şi stingerea pe alocuri a jarului prezent la rădăcinile copacilor. De asemenea sunt aşteptate încă două transporturi cu apă pe cale aeriană.
 

Între timp, Instituţia Prefectului a convocat de urgenţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili o serie de măsuri prin care să se reuşească stoparea fenomenului arderilor necontrolate.
În urma şedinţei s-a decis ca în termen de 24 de ore, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean să analizeze măsurile urgente ce trebuie dispuse pe raza celor 8 UAT-uri în care s-au înregistrat în ultima vreme numeroase incendii, cu suprafeţe mari care au fost mistuite de flăcări: Berca, Beceni, Scorţoasa, Săhăteni, Merei, Pietroasele, Cernăteşti şi Breaza. 
„Astăzi, în C.J.S.U. au fost votate, în unanimitate, toate hotărârile prin care încercăm să reducem fenomenul arderilor necontrolate. Pe de altă parte, ne pregătim să intensificăm acţiunile de lobby pentru promovarea de urgenţă a unor modificări şi completări legislative pentru a îmbunătăţi instrumentele legale cu care să luptăm împotriva celor care incendiază necontrolat terenurile”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea. 
Potrivit reprezentanţilor Comisariatului Gărzii de Mediu Buzău, Dealul Istriţa, parte din zona afectată de incendiu, face parte din aria naturală protejată Natura 2000.
Zona a fost mistuită de incendii aproape în fiecare an şi chiar au fost întocmite dosare penale cu autori necunoscuţi pentru un incendiu provocat în anul 2020.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.