Incendiul produs la Buzău, pe o platformă de depozitare a deşeurilor închiriată de societatea GreenWee, a dus la depăşiri ale indicatorilor calităţii aerului, iar pentru aceasta societatea va fi amendată, aşa cum s-a întâmplat şi în vara anului 2020, când un eveniment similar a avut loc în curtea societăţii. Între timp, pompierii au localizat focul şi intervin pentru lichidarea incendiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent la locul incendiului, şeful Comisariatului Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim, a explicat că aşteaptă finalul anchetei pentru a stabili cauzele şi cantitatea de deşeuri care a fost mistuită de flăcări, iar apoi instituţia va hotărî sancţiunile ce urmează a fi aplicate firmei.

"Au luat foc parte din carcasele de frigidere depozitate pe platforma betonată a societăţii Romrecycling care deţine autorizaţie de mediu pentru colectare de deşeuri. Aceste deşeuri, în cantitate de 350 de tone, aparţin unui alt reciclator, respectiv Green Wee. Nu se ştie care este cauza producerii acestui incendiu, din păcate atmosfera este poluată şi am impus Agenţiei pentru Protecţia Mediului să efectueze determinări privind calitatea aerului până la eliminarea acestei poluări. Ca şi data trecută, societatea va fi amendată pentru că nu s-au luat măsuri pentru a nu se ajunge aici. Aşteptăm cauza producerii şi în funcţie de asta vom face şi noi constatările să ştim care sunt cantităţile care au ars şi care a fost problema pentru că sigur vom avea depăşiri pe indicatorii de calitate a aerului", a declarat Carmen Ichim, comisar şef al Gărzii de Mediu Buzău.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

La rândul său, directorul societăţii căreia îi aparţin deşeurile tehnologice a declarat că aşteaptă rezultatul anchetei şi s-a declarat mulţumit că nu au fost persoane care să fi suferit în urma evenimentului.

"Astăzi a avut loc un incendiu pe platforma pe care noi depozităm carcase de frigidere. Echipele de intervenţie sunt la faţa locului, lucrurile par a fi sub control, ne bucurăm foarte mult că personalul este în siguranţă şi nu sunt alte pagube decât aceste deşeuri tehnologice, respectiv carcase de frigidere. Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii incendiului. Este o platformă de depozitare care era deservită de un număr mic de oameni", a spus Marius Costache, director general GreenWee.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că incendiul este localizat şi se acţionează pentru lichidare. Suprafaţa totală afectată este de aproximativ 1.500 de metri pătraţi.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a precizat că norul imens de fum produs în urma incendiului de la Buzău se va deplasa din cauza vântului spre nord-est.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

"Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona municipiului Buzău se apreciază că în cursul acestei zile vântul va sufla slab şi moderat, cu scurte intensificări (30...40 km/h) şi se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că norul de fum se va deplasa treptat către nord-est. În intervalul menţionat, în zona de interes cerul va fi variabil şi nu se vor semnala precipitaţii", a arătat ANM.

Incendiul a izbucnit marţi, iniţial pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi,dar apoi s-a extins la hala din apropiere. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale de stingere şi cu o autoscară. 

Înurma incendiului, nu au fost semnalate persoane rănite.

Populaţia a fost avertizată printr-un mesaj Ro-Alert, din cauza fumului dens şi negru.

Traficul este oprit pe DJ 203D Buzău - Maxenu - Smeeni, fiind direcţionat pe rute ocolitoare: DN 2C şi DN 2 (E85) sau pe DN 2B. Poliţiştii rutieri acţionează în teren pentru dirijarea şi fluidizarea traficului, respectiv pentru prevenirea evenimentelor negative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.