Un bărbat din comuna Gura Teghii, judeţul Buzău,a ajuns cu răni grave la spital după ce a fost atacat de un urs în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, în jurul orei 2.30, pe o uliţă din satul Nemertea, comuna Gura Teghii, un bărbat de 55 de ani a fost atacat de un urs.

Bărbatul, care avea lleziuni complexe la femurul stâng, fractură de femur drept şi diverse plăgi muşcate pe membrele superioare a fost transportat în cursul nopţii la spitalul din Braşov.

Prefectul judeţului Buzău afirmă că a semnalat de mai multe ori astfel de situaţii, solicitând aprobare pentru împuşcarea animalelor agresive.

"În ultima lună am semnalat  în repetate rânduri şi pe toate căile posibile gravitatea acestui fenomen. Dacă de la ministerul Mediului nu ni se aprobă extragere prin împuşcare de exemplare dominante, aceste atacuri vor continua şi vor deveni tot mai periculoase pentru oameni.  Din păcate, în luna august solicitarea AJVPS Buzău de extragere prin vânătoare pentru două exemplare de urs din zona Nehoiu a fost refuzată de către minister, care ne recomandă să acţionăm pe Legea 81, de parcă ursul ar aştepta să vină comisia la el", a declarat prefectul judeţului Buzău Daniel Ţiclea. 

OUG 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor prevede, printre altele,  că ”intervenţia imediată asupra exemplarelor de urs aflate în intravilanul localităţilor se efectuează gradual, prin analizarea la faţa locului de către echipa de intervenţie a nivelului de risc stabilit potrivit Procedurii privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile în gestionarea intervenţiilor în cazul incidentelor generate de specia Ursus arctos (urs brun)”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.