Poliţiştii au tras focuri de avertisment pentru a opri o maşină al cărei şofer a refuzat să oprească, a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a provocat un accident, în sectorul 4 al Capitalei. Ulterior, analizele au relevat că şoferul avea o alcoolemie de 0,78 g/%0 în aerul expirat. De asemenea, bărbatul nu avea permis de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 00.30, poliţişti  din cadrul Secţiei 16 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat pe o stradă din sectorul 4 al capitalei,  un autoturism cu mai mulţi ocupanţi, care se deplasa sinuos pe carosabil. Poliţiştii au procedat la efectuarea manevrelor pentru oprirea regulamentară a autovehiculului,  moment în care conducătorul auto a simulat oprirea, apoi a accelerat.  Imediat, s-a pornit în urmărirea autoturismului, iar la o  intersecţie , un echipaj de la Secţia 15 Poliţie, solicitat ca sprijin,  a încercat să oprească maşina, însă după refuzul şoferului de a opri, au folosit armamentul din dotare, executând focuri de avertisment în plan vertical, autoturismul neoprind nici de această dată”, anunţă Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au făcut din nou uz de armă când, ajuns la o altă  intersecţie, şoferul  a pătruns pe culoarea roşie a semaforului electric acroşând un alt autoturism care se deplasa regulamentar, fiind interceptat şi oprit.

”Cei patru  ocupanţi au coborât şi au început să alerge, moment în care, pentru prinderea şi imoblizarea acestora, s-a folosit din nou armamentul din dotare, executându-se în plan vertical focuri de avertisment”, precizează Poliţia.

În urma primelor verificări s-a stabilit că şoferul autoturismului  nu deţine permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,78 g/%0 în aerul expirat.

Poliţia precizează că, în ambele cazuri, în urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime sau pagube materiale.

Ulterior, Poliţia Capitalei a anunţat că, în acest caz, cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră.

"Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră şi sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor, conducere fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului", a transmis Poliţia Capitalei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.