Alimentarea cu gaze naturale în zona bulevardului Ion Mihalache din Sectorul 1 a fost oprită sâmbătă la prânz în urma unei avarii produse de lucrători ai Termoenergetica care săpau mecanizat, anunţă Distrigaz Sud Reţele, precizând că normativul în vigoare prevede că în zona de protecţie a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale nu este permisă săpătura mecanizată, aceasta făcându-se exclusiv manual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a unei avarii produse asupra sistemului de distribuţie a gazelor naturale de către reprezentanţiiTermoenergetica ce efectuau o lucrare de săpătură mecanizatăpe B-dul. Ion Mihalache, din sectorul 1 al municipiului Bucureşti, Distrigaz Sud Reţele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale în zona respectiva astăzi, 14 ianuarie 2023, începând cu ora 12:20. În urma acestei opriri sunt afectaţi cca. 3.800 de clienţi casnici şi non-casnici aflaţi pe 43 de străzi adiacente Bulevardului Ion Mihalache (Caraiman, Lainici, Griviţei, Caşin, Expoziţiei, Clăbucet, Carol Knappe etc.)”, precizează Distrigaz Sud Reţele.

Comform sursei citate, potrivit normativului în vigoare, în zona de protecţie a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale nu este permisă săpătura mecanizată, aceasta efectuându-se exclusiv manual.

Echipele Distrigaz Sud Reţele sunt la faţa locului pentru a asigura remedierea. Reluarea alimentării cu gaze naturale a clienţilor afectaţi se va face în cursul zilei de sâmbătă, până în orele 21:00.

”După reluarea realimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienţii simt miros de gaze, sunt rugaţi să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acţioneze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice şi, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale”, transmite compania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.