Jandarmi montani din Braşov şi salvamontişti de la formaţiunea Victoria au recuperat mai multe turiste străine rămase blocate în Munţii Făgăraş, pe un perete abrupt, la 2100 de metri altitudine. În urma unei intervenţii care a durat mai multe ore, turistele au fost coborâte în siguranţă de pe munte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Intervenţia a avut loc joi după-amiază, pentru coborârea unor turiste din Israel rămase blocate la 2100 metri în zona Fereastra Mică, între Vârful Slănina şi Vârful Gălăşescu din Făgăraş.
 
„Echipele de salvare plecate în sprijinul turistelor au ajuns la acestea după o ascensiune de peste 3 ore, găsindu-le fără probleme de sănătate, dar foarte speriate şi în imposibilitatea de a se mai deplasa, având în vedere atât vremea, cât şi dificultatea zonei. Astfel, echipele de intervenţie le-au asigurat şi le-au coborât din zona periculoasă, reuşind ca după aproximativ 4 ore să le aducă în siguranţă deplină la baza masivului”, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov.
Conform echipelor de intervenţie, vremea nefavorabilă, dificultatea traseului unde au fost găsite, riscurile la care au fost expuşi atât salvatorii, cât şi turistele, durata intervenţiei, au făcut ca întreaga acţiune să fie una dificilă.
Jandarmii montani le recomandă turiştilor care urcă pe munte să fie echipaţi corespunzător, să cunoască traseul pe care-l aleg, să se deplaseze doar pe trasee marcate şi să se informeze în legătură cu condiţiile meteo.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.