Un şofer din Braşov a fost reţinut, vineri, sub acuzaţia de dare de mită, după ce a încercat să dea o mie de euro poliţiştilor care au constatat că a urcat beat la volan, pentru ca aceştia să nu deschidă dosar penal pe numele lui. El a fost prins în flagrant în timp ce încerca să dea banii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dosarul în cazul şoferului prin cu o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost deschis după ce doi poliţişti din cadrul Poliţiei municipale Braşov şi-au anunţat superiorii că un bărbat a vrut să îi mituiască pentru a scăpa de un dosar penal. Cazul a preluat de ofiţerii Direcţiei General Anticorupţie şi de procurori. 
 
”În noaptea de 28/29 decembrie 2023, în urma unui denunţ telefonic, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Braşov, au surprins în flagrant pe o persoană fără calitate specială care a oferit suma de 1000 de euro cu titlu de mită către doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov – Secţia 3 Poliţie. Anterior, cei doi poliţişti îl surprinseseră pe bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada 13 Decembrie, din mun. Braşov, având o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat iar scopul mitei era acela de a-i determina să nu constituie un dosar penal pe numele acestuia pentru infracţiunea de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi să nu ia măsurile legale ce se impun în astfel de cazuri”; se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.
 
Bărbatul, cercetat pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, este reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.