Şapte bărbaţi din Săcele, judeţul Braşov, au fost reţinuţi sub acuzaţia de furt calificat, fiind suspectaţi de comiterea mai multor furturi din firme, de pe şantiere sau din case aflate în construcţie. Anchetatorii au stabilit că hoţii foloseau aceeaşi metodă de operare: îşi acopereau feţele, dezactivau sistemele de alarmă şi schimbau poziţia camerelor de supraveghere. La ultimul furt, suspecţii au fost prinşi în flagrant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cercetările au fost demarate de poliţişti, după ce aceştia au fost sesizaţi la începutul acestei luni prin mai multe reclamaţii de furt, din societăţi, de pe şantiere sau  din locuinţe aflate în construcţie. Investigaţiile au arătat că, faptele sesizate aveau un mod de operare asemănător, practic autorii pătrundeau în incinta imobilelor cu feţele acoperite, unde dezactivau sistemele de alarmă sau schimbau poziţia camerelor de supraveghere, astfel încât acestea să nu surprindă acţiunile infracţionale. Pentru că activitatea persoanelor a fost documentată, în data de 25.02.2023, în jurul orei 01.30 dimineaţa, poliţiştii au reuşit prinderea acestora în flagrant, găsindu-se asupra lor bunuri care ar fi fost sustrase dintr-un imobil, din localitatea Hărman”, informează, duminică, Inspectoratul de Poliţie Braşov.
 
Poliţiştii au făcut nouă percheziţii la adresele suspecţilor, în municipiul Săcele, unde au descoperit mai multe scule electrice, aproximativ 250 de kilograme de cupru  provenit din cabluri arse, alte bunuri care sunt considerate relevante pentru anchetă şi bani.
Anchetatorii au indisponibilizat trei autovehicule, pe care suspectează că autorii le foloseau pentru a transporta obiectele furate.
Duminică, cele şapte persoane cercetate urmează a fi prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.