Echipe de la Salvamont Braşov au căutat, timp de peste cinci ore, luni seară, un bărbat care a sunat la 112 şi a cerut ajutor, spunând că se află pe munte şi că este epuizat fizic. Ulterior, bărbatul a refuzat să colaboreze cu salvatorii, devenind recalcitrant. După cinci ore de căutări, el a răspuns la telefon şi a spus că nu mai are nevoie de sprijinul salvatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Apelul la 112 a fost dat luni după amiază, la ora 16:27, când un bărbat a spus că a plecat de la Vârful Omu, s-a rătăcit şi are nevoie de ajutor. Conform datelor GPS primite de la operatorul 112 persoana respectivă se afla undeva între Vârful Scara şi Hornul Mare Mălăieşti. 
 
”Dispecerul din cadrul SPJ Salvamont Braşov a alertat imediat formaţia Salvamont Bran, iar nouă salvatori montani s-au pregătit pentru a recupera apelantul! Din păcate în momentul în care a fost apelat de coordonatorul Salvamont Bran, victima a devenit recalcitrantă şi a refuzat colaborarea cu echipa de intervenţie. Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să îl contacteze în mod direct şi prin dispeceratul 112, dar apelantul nu răspundea la telefon sau răspundea, acuza salvatorii că sunt plătiţi din bani publici după care le închidea telefonul! Salvatorii montani au sunat şi la staţia meteo de la Vf. Omu, iar personalul angajat le-a comunicat că în jurul orei 15:00 a intrat un om pe hol, care a început să ţipe, dar care ulterior a părăsit staţia meteo şi a plecat. Deoarece salvatorii montani abordează orice situaţie cu maximă seriozitate, s-a decis ca formaţia Salvamont Bran să plece spre locul indicat de coordonatele GPS, iar la Braşov s-a mobilizat încă o echipă de sprijin formată din şase salvatori montani din cadrul SPJ Salvamont Braşov pentru sprijinirea colegilor de la Bran în cazul în care situaţia o cerea”, au povestit, marţi, pe Facebook, salvamontiştii braşoveni.
 
În timpul acţiunii de căutare, bărbatul a fost sunat la telefon„ de mai multe ori, dar a avut acelaşi comportament ostil şi nu a dorit să ofere informaţii despre locaţia în care se află susţinând în continuare că doar doreşte să fie salvat.
 
”În jurul orei 20:30, salvatorii montani din cadrul Salvamont Bran au identificat pe traseul turistic urme de încălţăminte, dar din păcate nu au reuşit să identifice nicio persoană. În jurul orei 21:38 apelantul a răspuns la telefon şi ne-a informat că este bine şi nu mai are nevoie de ajutor. Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că Sistemul Naţional Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale şi vă rugăm ca în momentul în care apelaţi numărul unic de urgenţă 112 să oferiţi informaţii cât mai exacte şi să colaboraţi cu echipele de salvare!”, au mai transmis salvatorii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.