Un pui de urs a fost scos dintr-o fântână din judeţul Braşov cu ajutorul jandarmilor, aceştia introducând o scară în fântână pe care animalul s-a putut căţăra, iar apoi a fugit în pădure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Jandarmeriei Braşov, jandarmii au fost sesizaţi marţi seara prin apel la 112 despre faptul că un pui de urs a căzut într-o fântână la Teliu. Din cauza faptului că puţul era foarte adânc şi ursoaica în apropiere, echipele de intervenţie nu au reuşit marţi seara să elibereze puiul de urs. 

“Operaţiunea s-a reluat de dimineaţă, cu succes, puiul de urs a fost eliberat şi s-a retras în pădure, în condiţii de siguranţă atât pentru el cât şi pentru echipele de intervenţie.

Puiul de urs a fost eliberat prin introducerea unei scări în interiorul puţului, pe care acesta s-a putut căţăra. Intervenţia a durat aproximativ o oră, timp în care au fost folosite mijloacele acustice de pe autospeciala de jandarmerie, pentru a ţine la distanţă ursoaica”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Braşov.

La intervenţie au participat opt jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean şi un echipaj al ONG-ului Direcţia de Monitorizare şi Protecţie a Animalelor,, care a avut în componenţă şi medic veterinar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.