Doi bărbaţi suspectaţi că fac parte dintr-o grupare care a determinat reprezentanţii a 44 de comune din judeţele Braşov şi Sibiu să semneze contracte fictive pentru furnizarea unor servicii au fost arestaţi, fiind acuzaţi de înşelăciune. Prejudiciul creat unităţilor administrativ teritoriale este de 452.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Braşov a dispus, marţi, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile faţă de doi bărbaţi, în vârstă de 36 ani, respectiv 42 ani, din municipiul Bucureşti şi din Târgu-Jiu, suspectaţi de înşelăciune.

Potrivit IPJ Braşov, în perioada 29.10.2015 – 18.11.2015, membrii unui grup infracţional organizat, format din 7 persoane fizice şi 3 persoane juridice, au acţionat în 44 de unităţi administrativ teritoriale comunale situate pe raza judeţelor Braşov şi Sibiu.

”Astfel, membrii grupului, folosind mijloace frauduloase, ar fi determinat şi indus în eroare reprezentanţii autorităţilor locale, în vederea obţinerii semnăturilor şi ştampilelor pe unele înscrisuri, care în fapt reprezentau contracte de furnizare servicii fictive, ce creau obligaţii financiare şi care aveau drept consecinţă prejudicierea bugetelor instituţiilor locale cu suma de aproximativ 452.000 lei”, a transmis IPJ Braşov.

Alţi trei bărbaţi au fost plasaţi sub control judiciar, cu obligaţia de a nu părăsi ţara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.