Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Braşov fac, joi, trei percheziţii domiciliare la sediul social, punctul de lucru şi domiciliul contabilului unei societăţi comerciale care activează în domeniul turismului. Descinderile au loc într-un dosar penal de evaziune fiscală în care contabilul respectivei firme a refuzat să pună la dispoziţia anchetatorilor documente considerate relevante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de IGPR, dosarul este instrumentat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.
 
"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2016-2020, administratorul operatorului economic cercetat ar fi omis înregistrarea în contabilitate ori în alte documente legale a tuturor veniturilor obţinute din prestarea serviciilor turistice. Totodată, în scopul împiedicării verificărilor financiare, administratorul şi contabilul societăţii în cauză ar fi refuzat, în mod nejustificat, să pună la dispoziţia organelor de cercetare penală, documentele contabile ale societăţii, deşi au fost somaţi în acest sens”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
 
Conform sursei citate, în urma percheziţiilor urmează a fi ridicate evidenţe contabile, echipamente informatice, evidenţe extracontabile, care sunt considerate  probe în cadrul dosarului penal. Totodată, poliţiştii au mandate de aducere pe numele a două persoane, acestea urmând a fi duse la sediul Poliţiei Judeţene Braşov, în vederea audierii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.