Un accident de muncă s-a produs, luni, pe şantierul podului suspendat peste Dunăre, la Brăila. Un bărbat a murit, după ce a fost strivit de câteva ţevi, fiind demarată o anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IPJ Brăila, accidentul s-a produs luni dimineaţă. Din primele date, bărbatul de 51 de ani, originar din Mureş, ajuta la descărcarea unor ţevi din PVC, în momentul în care acestea s-au desprins din sistemul de prindere şi au căzut peste el.

Imediat a fost solicitat ajutorul medicilor.

La faţa locului s-au deplasat echipaje de la SMURD, dar medicii nu au putut face altceva decât să constate decesul bărbatului peste care au căzut ţevile.

Poliţiştii fac cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

De asemenea, o anchetă a fost demarată de inspectorii de muncă. 

Autorizaţia de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre, din zona Brăila, a fost emisă în decembrie 2018. 

Lungimea totală a podului de la Brăila este de 1.974 de metri, cu o deschidere centrală de 1.120 de metri şi două deschideri laterale de 489 de metri şi, respectiv, 364 de metri. Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA, este 139.541.150 de lei.

Durata de execuţie prevăzută în autorizaţie este 17 luni de la data începerii efective a lucrărilor.

Asocierea Astaldi S.P.A. – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. a fost declarată, în octombrie 2017, câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre, în zona Brăila, lucrare cu o valoare de aproape două miliarde de lei, fără TVA, considerată cel mai amplu proiect de infrastructură din ultimii 27 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.