Zece kilograme de cannabis găsite la un tânăr de 21 de ani, din judeţul Iaşi, au fost confiscate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu procurorii DIICOT - Botoşani, care au stabilit că marfa a fost adusă din Spania, într-un colet cu produse alimentare. Tânărul a fost arestat preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, împreună cu poliţiştii rutieri, au depistat în trafic, pe strada Sucevei din municipiul Botoşani, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din judeţul Iaşi.

”În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, într-o geantă de voiaj, au fost descoperite 10 kilograme de substanţă vegetală, mărunţită, asemănătoare canabisului, ambalată în folie de plastic. Din cercetările efectuate s-a stabilit că drogul de mare risc, ambalat în mai multe pungi, a fost introdus în ţară din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, fiind disimulat într-un colet ce conţinea diverse produse alimentare”, a arătat sursa citată.

Întrucât şoferul avea un comportament suspect, a fost testat şi au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Întrucât acestă testare nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, el a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.

Autoturismul utilizat de către tânărul cercetat a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Botoşani, cercetările fiind continuate pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, deţinere de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept.

Joi,  instanţa de judecată a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, faţă de tânărul de 21 de ani.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor rutieri, criminaliştilor şi luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.