Un bărbat de 37 de ani şi fiul său de 14 ani din judeţul Botoşani au fost salvaţi, joi, după ce au încercat să treacă râul Siret cu o căruţă, dar au rămas blocaţi în mijlocul apelor umflate de ploi, pe o piatră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină, joi, pentru a salva două persoane, tată şi fiu, de 37, respectiv 14 ani, care au încercat să treacă râul Siret cu căruţa, de la Corni la Stamate.
 
 
Acolo au ajuns pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospeciala de descarcerare, cu accesorii specifice, o ambulanţă SMURD, dar şi un utilaj al unui operator economic din zonă care deţine o balastieră.
 
"La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, cele două persoane erau pe o piatră în mijlocul apei. Cu ajutorul buldoexcavatorului, cei doi au fost aduşi la mal, fiind în afara oricărui pericol. Aceştia au refuzat îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior, s-a intervenit pentru salvarea calului şi scoaterea atelajului", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.
 
La rândul său, IGSU a amintit că, până sâmbătă la ora 10:00, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate de frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.
 
"Pentru evitarea situaţiilor care pot pune în pericol viaţa, generate de creşterea debitelor pe anumite cursuri de apă, facem un apel către cetăţeni să evite traversările prin curenţii de apă şi să nu se apropie de maluri", a arătat IGSU.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.