Un şofer fără permis a fost urmărit de poliţişti pe o distanţă de cinci kilometri, iar în momentul când a fost prins el s-a purtat agresiv cu aceştia şi a fost nevoie de folosirea forţei pentru a-l încătuşa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani au anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii din oraşul Ştefăneşti au oprit luni, pentru un control, pe DN 29 D, în comuna Durneşti, un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani, din aceeaşi localitate. El a declarat poliţiştilor că nu are asupra sa documentele persoanale. 
 
“În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată, iar în momentul în care i s-a adus la cunoştinţă că urmează să fie condus la sediul poliţiei pentru întocmirea documentelor necesare, acesta a avut un comportament agresiv fizic şi verbal la adresa poliţiştilor. Mai mult decât atât, în timpul controlului a venit o tânără, din localitate, cunoştinţă a acestuia, care a încercat să împiedice forţele de ordine să-şi desfăşoare activitatea”, au precizat reprezentanţii IPJ Botoşani.
 
Sursa citată a menţionat că şoferul s-a urcat în autoturism şi a plecat din zonă. 
 
“S-a procedat la urmărirea acestuia, cu autospeciala de poliţie având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, pe o distanţă de aproximativ cinci kilometri, când a fost identificat pe un drum de exploatare agricolă, din localitate. În continuare, comportamentul conducătorului auto a fost unul recalcitrant şi agresiv la adresa forţelor de ordine, motiv pentru care s-a folosit forţa pentru imobilizarea şi încătuşarea sa”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Botoşani. 
 
Aceştia au adăugat că în timpul procedurilor de imobilizare, tânărul a suferit leziuni uşoare, fiind necesară acordarea îngrijirilor medicale de specialitate. 
 
El a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.  
 
De asemenea, conducătorul auto a fost amendat cu 2.610 lei pentru neoprire la semnal, lipsa documentelor prevăzute de lege şi adoptarea unui comportament agresiv în trafic.
 
Totodată, femeia care a intervenit şi a încercat să îi împiedice pe poliţişti a fost amendată cu 6.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.