Două persoane suspectate de trafic de minori şi viol au fost reţinute de anchetatorii din Botoşani. Una dintre persoanele vizate este minoră şi ar fi determinat alte fete să practice prostituţia în mai multe locuri din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 5 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  – Biroul Teritorial Botoşani, au documentat activitatea infracţională a două persoane, cercetate pentru trafic de minori şi viol. Din cercetări a reieşit că, începând cu luna martie a.c., o persoană bănuită, minoră, ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, 3 persoane vătămate minore, de 13, 14 şi 16 ani, instituţionalizate, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în locaţii din municipiul Botoşani”, au transmis, joi, IGPR şi DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit surselor citate, cea de-a doua persoană bănuită, în două situaţii diferite, profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a-şi exprima voinţa, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu acestea.

”La data de 5 iulie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani au dispus reţinerea celor două persoane bănuite, pentru 24 de ore. La data de 6 iulie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoşani cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv faţă de bănuiţi, pentru 30 de zile”, au mai transmis sursele citate.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.