Douăzeci de percheziţii au fost făcute de poliţiştii din Botoşani la persoane bănuite de practicarea vânătorii cu ogari. Anchetatorii au găsit 46 de câini din această rasă, 19 dintre aceştia fiind ridicaţi pentru cercetări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani a anunţat că poliţiştii din cadrul Poliţiei Darabani au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară, la persoane bănuite de practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, din comunele Coţuşca, Viişoara, Mileanca, Havârna şi Hudeşti. 
 
“În cadrul activităţilor desfăşurate, la locaţiile vizate au fost identificate 46 de exemplare canine din rasa ogar, iar 19 dintre acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale privind deţinerea şi sterilizarea acestora. De asemenea, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor un autoturism, peste doi kilometri de plasă tip monofilament, leşuri de animale, precum şi alte bunuri folosite la comiterea infracţiunilor”, a transmis IPJ Botoşani.
 
Poliţiştii au dat 21 de amenzi, în valoare de 48.000 de lei pentru că nu erau respectate prevederile privind regimul de deţinere a câinilor şi pentru nerespectarea prevederilor legale privind Codul fiscal, în valoare de 48.000 lei. 
 
Douăzeci de persoane vor fi duse la audieri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.