Poliţiştii din Bistriţa Năsăud au descoperit, în urma unei percheziţii la locuinţa unei femei din localitatea Zagra, trei puşti de vânătoare şi zeci de cartuşe pentru arme letale. Date din anchetă arată că partenerul de viaţă al femeii, un cetăţean austriac în vârstă de 71 de ani, ar fi introdus ilegal în România, anterior anului 2020, mai multe arme şi muniţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Locuinţa femeii în vârstă de 61 de din Zagra a fost percheziţionată, joi, în cadrul unui dosar instrumentat de poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Bistriţa Năsăud, dosar în care se fac cercetări privind infracţiuni de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
 
„Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că un cetăţean austriac, în vârstă de 71 de ani, concubin al unei femei, de 61 de ani, din Zagra, ar fi introdus ilegal în România,  anterior anului 2020, mai multe arme şi muniţii. Cei doi nu sunt autorizaţi să deţină, să poarte sau să folosească arme letale pe teritoriul României”, informează, vineri Inspectoratul de Poliţie Bistriţa Năsăud.
 
La locuinţa femeii au fost descoperite trei arme letale cu glonţ, destinate vânătorii, precum şi 88 de cartuşe pentru arme letale, de diverse calibre. În urma verificărilor efectuate cu privire la armele ridicate, poliţiştii au constatat faptul că una dintre armele descoperite figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, de către autorităţile din Germania.
 
Anchetatorii continuă verificările în acest caz pentru a stabili întreaga activitate infracţională a celor doi şi pentru a afla dacă şi alte persoane sunt implicate în aceasta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.