Opt persoane din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost reţinute pentru evaziune fiscală din comerţul cu autovehicule la mâna a doua, aduse din Polinia şi vândute în România, fără ca tranzacţiile să fie fiscalizate. Anchetatorii au identificat 100 de astfel de tranzacţii făcute în ultimii ani, iar la percheziţii au fost găsite aproape 70 de autoturisme şi autoutilitare evaluate la jumătate de milion de euro, acestea fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Opt persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 51 de ani, din Năsăud, cercetate pentru evaziune fiscală, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, au fost reţinute, pentru 24 de ore, în urma a nouă percheziţii făcute, în Năsăud şi Bistriţa, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud.
 
Joi, suspecţii vor fi prezentaţi procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.
 
”Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, începând cu anul 2019 şi până în prezent, fără a-şi organiza activitatea comercială sub o formă juridică, persoanele în cauză ar fi efectuat peste 100 de operaţiuni impozabile de achiziţii de autoturisme second-hand din Polonia, de la diferite persoane juridice şi fizice, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe teritoriul României, în scopul realizării de venituri, fără a declara organelor fiscale veniturile realizate, ascunzând sursa impozabilă”, informează Poliţia judeţeană Bistriţa-Năsăud.
 
La percheziţiile făcute miercuri, anchetatorii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 88.250 de euro, 77.900 de lei şi 190 de zloţi polonezi.
 
”De asemenea, au mai fost indisponibilizate 68 de autoturisme şi autoutilitare, de aproximativ 500.000 de euro, precum şi cantitatea 1.295,70 de grame de metale preţioase, cu o valoare estimată de 404.258,40 lei”, precizează sursa citată. 
 
Anchetatorii estimează că cei opt ar fi realizat din vânzările de autovehicule second hand aduse din Polonia venituri de 16.218.295 de lei, cauzând un prejudiciu la bugetul consolidat al statutului de 3.309.221 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.