Două femei din Bistriţa-Năsăud au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore, după ce au recrutat mai multe tinere, le-au adăpostit şi le-au obligat să se prostitueze. În urma percheziţiilor efectuate la trei locuinţe, anchetatorii au găsit şapte mii de euro, mai multe telefoane şi un laptop, acestea fiind ridicate în urma cercetărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurori DIICOT –Bistriţa-Năsăud, au efectuat trei percheziţii domiciliare într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat.

“Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, în cursul anului 2018, cele două femei, în vârstă de 22 şi 51 de ani, împreună cu alţi doi bărbaţi de 43, respectiv 22 de ani, toţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, ar fi recrutat, adăpostit şi transportat mai multe tinere, minore, dar şi majore, pe care ulterior le-ar fi obligat să se prostitueze”, se arată în comunicat.

Astfel, în urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit şi au ridicat mai multe obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile, un laptop, precum şi 7.000 de euro. Totodată, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la audieri.

Cele două femei au fost reţinute pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.