O casă din localitatea bistriţeană Dorolea a fost complet distrusă, luni, într-un incendiu în care o butelie a explodat. Intervenţia pompierilor a salvat locuinţele din vecinătate, la care exista riscul ca focul să se extindă. Primele concluzii ale pompierilor arată că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un copil care s-a jucat cu o brichetă şi a dat foc unui pat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Incendiul, deosebit de violent, a cuprins o casă de locuit, construită din lemn, în localitatea Dorolea, judeţul Bistriţa Năsăud. La faţa locului au intervenit pompierii militari şi voluntari, iar când echipajele de salvatori au ajuns la locul intervenţiei incendiul cuprinsese întreaga construcţie pe o suprafaţa de aproximativ 150 de metri pătraţi, existând riscul semnificativ ca flăcările să se extindă la casele învecinate. 
„Pompierii voluntari din Livezile au asigurat prima intervenţie şi au evacuat o butelie, după ce o altă butelie explodase înainte de sosirea acestora la locul intervenţiei. A treia butelie a fost extrasă din casă de către pompierii militari din Detaşamentul Bistriţa, mobilizaţi la locul solicitării cu patru echipaje specializate care încadrează două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie la înălţime, respectiv un echipaj de prim ajutor SMURD. Pompierii voluntari din localitate s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere”, informează ISU Bistriţa-Năsăud. 
În urma incendiului nu au fost înregistrate victime, iar intervenţia pompierilor şi a voluntarilor a făcut ca proprietăţile învecinate să fie salvate. 
„Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jocul unui copil cu o sursă de aprindere (brichetă), iar primele materiale care au ars au fost elementele textile de la un pat”, au concluzionat specialiştii de la ISU Bistriţa-Năsăud.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.