Un bărbat din Bistriţa-Năsăud, suspectat că face parte dintr-o grupare de trafic de droguri şi ai cărui complici sunt în arest preventiv, din luna iunie, a fost prins în timp ce ridica un colet venit din Spania, care conţinea sute de fiole cu testosteron şi mii de comprimate cu steroizi anabolizanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”S-a reţinut că, în cursul lunii iulie 2022, inculpatul împreună cu alţi şapte inculpaţi, arestaţi preventiv în această cauză, au constituit un grup infracţional organizat în scopul introducerii şi vânzării în România de droguri de risc provenite din Spania. Astfel, în data de 1.09.2023, a ajutat la introducerea în ţară a unei cantităţi de substanţe dopante cu grad mare de risc, disimulate într-un colet, respectiv 200 de fiole a câte 1 ml lichid conţinând o componentă activă de testosteron şi 9.999 de comprimate care conţin ca substanţă activă oxandrolone, a ridicat de la firma de curierat şi a transportat coletul ce conţinea substanţele dopante, în scopul comercializării”, informează DIICOT, printr-un comunicat dat publicităţii luni. 
 
Procurorii au făcut zece percheziţii în urma cărora au fost identificate şi ridicate cantităţi de droguri de risc, mai multe terminale mobile, precum şi un autoturism de lux în valoare de peste 120.000 de euro.
 
”Totodată, în luna martie 2023, inculpatul a ajutat la introducerea în ţară a cantităţii de aproximativ 30 kilograme canabis, iar în perioada iulie 2022 - martie 2023, la 15 date diferite, a primit de la unul dintre inculpaţi, cantităţi de droguri de risc (canabis) în scopul comercializării. La data de 03.09, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile”, precizează DIICOT.
 
Bărbatul este cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată (15 acte materiale), introducere în ţară de droguri de risc, introducerea în ţară de substanţe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizaţie emisă de autorităţile competente şi livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc, fără drept.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.