O biserică din judeţul Botoşani a fost distrusă într-un incendiu în noaptea de sâmbătă spre duminică, focul fiind provocat de jarul căzut din soba aflată în lăcaşul de cult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, pompierii au fost solicitaţi să intervină în noaptea de sâmbătă spre duminică la un incendiu izbucnit la biserica din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albeşti.  
La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Trusesti şi Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Albeşti, cu o autospecială cu apă şi spumă. 
“La sosirea forţelor de intervenţie, ardeau bunurile din pronaos, dar şi o parte din acoperiş, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie. Concomitent cu acţiunea de stingere, pompierii au intervenit pentru evacuarea bunurilor din biserică şi altar.
Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 16 pompieri militari şi voluntari, a transmis ISU Botoşani. În urma incendiului, mai bine de jumătate din biserică a fost distrusă. 
Focul a fost provocat de jarul căzut din soba care încălzea lăcaşul de cult şi care a aprins materiale combustibile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.