Poliţiştii din Bihor au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 22 de ani în autoturismul căruia au găsit, la un control, 4.400 de pachete de ţigări netimbrate. Întreaga cantitate a fost ridicată pentru a fi confiscată, iar cercetările au fost extinse pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii au oprit pentru un control maşina condusă de tânărul de 22 de ani, pe drumul judeţean 190C, în localitatea bihoreană Sălacea. În portbagaj şi pe bancheta din spate a autoturismului au fost găsite 88.000 de ţigarete - 4.400 de pachete - netimbrate legal, de diferite mărci, ambalate în saci din plastic.
 
"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat cercetările în cauză şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, conform prevederilor Codului Fiscal. Ţigaretele netimbrate legal au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit pentru transportul acestora a fost sechestrat”, informează, vineri, IPJ Bihor. 
 
În urma administrării probatoriului în cauză, tânărul de 22 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Bihor, urmând ca vineri să fie prezentat de poliţiştii bihoreni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, în vederea dispunerii de măsuri legale.
 
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a tânărului de 22 de ani, mai transmit poliţiştii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.