Doi bărbaţi din judeţul Bihor, care au oferit gratuit droguri mai multor persoane, multe minore, sunt cercetaţi. Substanţele erau oferite unor adolescenţi din familii cu situaţie precară sau din centre de plasament, iar două dintre victime au ajuns la spital în urma consumului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii şi procurorii au făcut, joi, patru percheziţii în judeţul Bihor, într-un dosar care vizează săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi  oferire de droguri de mare risc, îndemnul la consumul de droguri de mare risc, trafic de minori, act sexual cu un minor şi efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

”Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, doi bărbaţi ar fi comercializat şi oferit cu titlu gratuit unor consumatori din judeţul Bihor, inclusiv minori cu o situaţie materială precară ori aflaţi în centre de plasament, diferite cantităţi de droguri de mare risc, respectiv pulbere cristalizată (3-CMC)”, au transmis poliţiştii şi procurorii.

Potrivit acestora, în luna octombrie 2023, persoanele cercetate ar fi racolat trei persoane vătămate minore, cu vârste de 15, 16 şi 17 ani, (două provenind dintr-un Centru de tip Familial)  pe care le-ar fi transportat şi găzduit într-un apartament închiriat, unde ar fi fost îndemnate să consume droguri  de mare risc oferite cu titlu gratuit.  

”De asemenea, bărbaţii cercetaţi ar fi determinat două dintre persoanele vătămate minore, ca, în schimbul unei sume de bani şi a unor cantităţi de drog, să întreţină cu ei  relaţii sexuale. Tot la solicitarea persoanelor cercetate, o altă minoră s-ar fi deplasat la aceeaşi adresă, unde i-ar fi fost oferite, cu titlu gratuit, droguri de mare risc”, au mai transmis anchetatorii.

Potrivit acestora, după părăsirea locaţiei şi revenirea în centrul unde erau cazaţi, doi dintre minori ar fi  fost transportaţi cu ambulanţa şi spitalizaţi la solicitarea D.G.A.S.P.C., întrucât  ar fi prezentat simptomatologia specifică unei intoxicaţii acute cu substanţe psihoactive.

”Ulterior, tot în octombrie 2023, cercetaţii ar fi oferit altor minori pentru consum cantităţi de drog de risc (canabis) şi cristal (drog de mare risc)”, au precizat anchetatorii.

Potrivit acestora audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.