Doi bărbaţi din judeţul Bihor au fost reţinuţi într-un dosar în care unul dintre ei este suspectat că, timp de mai multe luni, a sustras zeci de arbori dintr-o pădure care aparţine fondului forestier naţional, iar cel de-al doilea e cercetat pentru complicitate, fiindcă a cumpărat lemnul, ştiind că este furat. Furturile aveau loc pe timp de noapte, iar lemnul sustras era transportat cu autoturismul şi cu o remorcă de către un bărbat care nu are permis de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii bihoreni au reţinut şi cercetează penal un bărbat de 44 de ani, din comuna Brusturi, suspectat de comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori din vegetaţie din fondul forestier naţional, furt de arbori din vegetaţia forestieră din fondul forestier naţional, conducere fără permis, tractarea pe drumurile publice unei remorci neînmatriculate, infracţiuni în formă continuată. În acelaşi dosar a fost reţinut un alt bărbat, de 42 de ani, din comuna Tileagd, cercetat penal pentru complicitate la infracţiunile de tăiere ilegală şi furt de arbori din vegetaţia forestieră din fondul forestier naţional. 
Cei doi sunt suspectaţi că au furat zeci de arbori din fondul forestier naţional. 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bihoreni îl bănuiesc pe bărbatul de 44 de ani că, în perioada septembrie 2021 - mai 2022, ar fi condus un autoturism pe drumul judeţean 191B, pe timp de noapte, în repetate rânduri, cu care ar fi tractat o remorcă neînmatriculată, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, până într-o pădure care face parte din fondul forestier naţional, din extravilanul localităţii bihorene Sacalasău şi ar fi tăiat ilegal şi sustras, în total, 31 de arbori, de esenţe gorun, carpen, fag şi cireş, cauzând astfel un prejudiciu de 18.419,2 lei. Poliţiştii bănuiesc că, într-una dintre nopţi, bărbatul de 44 de ani ar fi fost însoţit în pădurea respectivă şi sprijinit în activitatea infracţională de un alt bărbat, de 26 de ani, din comuna Sârbi, cercetat de poliţişti în aceeaşi cauză. De asemenea, poliţiştii Secţiei nr.3 de Poliţie Rurală Biharia îl bănuiesc pe bărbatul de 42 de ani, că, în noaptea de 5 spre 6 mai 2022, ar fi cumpărat de la cei doi bărbaţi, de 44 şi 26 de ani, material lemnos provenit din comiterea unor infracţiuni de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori, cu toate că ar fi ştiut că materialul lemnos provine din comiterea unor infracţiuni”, informează, joi, Poliţia judeţeană Bihor.
Cercetările în acest dosar au început încă din luna mai a anului trecut. Pe parcursul anchetei, poliţiştii au făcut opt percheziţii domiciliare, la locuinţele a şase persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 47 de ani, din comunele bihorene Brusturi, Tileagd şi Sârbi, toate cercetate penal în această speţă. 
 În urma descinderilor, anchetatorii au descoperit şi indisponiblizat, până la finalizarea cercetărilor, 15 metri cubi de material lemnos, despre care presupune că provin din furturi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.