Un bărbat în vârstă de 64 de ani din localitatea bihoreană Săcueni a fost rănit într-o explozie neurmată de incendiu. Deflagraţia a fost provocată de scurgeri de gaze de la o butelie al cărei furtun era fisurat, au concluzionat pompierii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Incidentul a avut loc miercuri dimineaţă, într-o locuinţă situată pe strada Danko Pista din localitatea Săcueni. 
„Încercând să aprindă focul la aragaz, proprietarul locuinţei a fost rănit de suflul exploziei produse în urma acumulării de gaze în încăpere, de la butelia al cărei furtun era fisurat. Echipajul de stingere a procedat rapid la evacuarea buteliei din locuinţă şi la asigurarea tuturor măsurilor de prevenire a incendiilor, iar echipajul de pompieri militari paramedici a acordat primul ajutor calificat bărbatului, care a suferit arsuri la nivelul gambei drepte, acesta refuzând ulterior transportul la spital”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor. 
Pompierii recomandă ca, pentru prevenirea unor astfel de incidente, cei care folosesc butelii sau instalaţii de gaze lichefiate să verifice, înainte de aprinderea focului, dacă robinetul buteliei şi robinetele aparatului de utilizare sunt închise. De asemenea, ISU Bihor aminteşte că, în cazul utilizării buteliilor de gaze lichefiate, se interzice utilizarea furtunurilor de racord în stare defectă, cu porozităţi, îndoituri bruşte, fisurate sau lărgite la capete, fără regulatoare de presiune, fără coliere de strângere, ori fără garnituri de etanşare sau cu garnituri deteriorate şi, de asemenea, este interzisă racordarea aparatelor şi mijloacelor de încălzire direct, fără reductor de presiune.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.