Un bărbat în vârstă de 49 de ani a murit, vineri, după ce a fost prins sub un lift în interiorul minei Băiţa. El făcea lucrări de reparaţii la ascensorul care deserveşte mina. El a fost adus la suprafaţă de către mineri, cât încă mai respira, dar a decedat la scurt timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Incidentul a fost anunţat vineri, la ora 12.08. La mina Băiţa au fost trimise de urgenţă, două echipaje de pompieri militari  din cadrul Staţiei Ştei şi elicopterul SMURD.
„Pompierii paramedici au acordat victimei (care fusese adusă la suprafaţă de mineri)  primul ajutor calificat şi au transportat-o, în stare gravă, la Nucet, pentru a o preda echipajului medical care încadrează elicopterul SMURD. Bărbatul a intrat ulterior în stop cardio-respirator şi, din nefericire, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate, nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia”, informează ISU Bihor.
Poliţia judeţeană Bihor a deschis o anchetă în urma decesului bărbatului. 
„Poliţiştii din Ştei s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, iar din primele verificări s-a constatat că, un bărbat de 49 de ani, din localitatea Ghighişeni, judeţul Bihor, în timp ce ar fi efectuat lucrări de reparaţii la un ascensor industrial din interiorul unei mine, a suferit leziuni, fiind transportat cu elicopterul SMURD la spital, unde, din păcate, a decedat. În acest moment nu există suspiciunea că bărbatul ar fi fost victima vreunei infracţiuni”; au transmis oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.
Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Ştei continuă cercetările sub coordonarea unui procuror, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei şi împrejurărilor producerii evenimentului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.