Un bebeluş de nouă luni se află printre cei nouă răniţi în urma exploziei dintr-un bloc din Bistriţa, el având escoriaţii minore, iar mama lui refuzând să fie internat în spital. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere şi vătămare corporală din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Ioan Budurlean, a declarat pentru News.ro că printre cele nouă persoane rănite în explozia dintr-un bloc din centrul municipiului Bistriţa se află şi un bebeluş de nouă luni.

Copilul, care a suferit escoriaţii minore, a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, mama bebeluşului refuzând internarea acestuia.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, tânărul de 24 de ani, care a fost transportat la Spitalul de Arşi din Capitală, cu arsuri de gradele I, II şi III pe 70% din suprafaţa corpului şi aflat în comă indusă medicamentos, avea tulburări de comportament.

Un al doilea bărbat, în vârstă de 48 de ani, a suferit policontuzii şi o intoxicaţie cu monoxid de carbon, fiind internat la Secţia de Medicină Internă din Bistriţa. Alte şapte persoane au suferit diverse contuzii, traumatisme şi plăgi.

”Toţi pacienţii au fost examinaţi, investigaţi şi evaluaţi complex. În funcţie de gravitatea cazului, s-a decis atitudinea terapeutică, astfel că un bărbat a fost transferat la Spitalul de Arsuri din Bucureşti, o femeie a fost internată în Secţia Chirurgie şi un alt bărbat a fost internat în Secţia Medicină Internă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, a declarat pentru News.ro că explozia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze, la ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului, aflându-se o comisie care va stabili dacă structura de rezistenţă a blocului a fost afectată.

”S-a constituit o comisie de anchetă care şi-a început deja activitatea. A venit şi un expert în structuri de de la Cluj pentru a face expertiza construcţiei şi totul se derulează în prezent. Nu avem rezultate. După părerea mea, apartamentul în care a fost explozia şi cele din jur sunt afectate în privinţa structurii de rezistenţă, dar asta va decide expertul. Cauzele probabile sunt o acumulare de gaze”, a spus Ovidiu Frenţ.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bistriţa, Crina Sârb, a declarat pentru News.ro că poliţiştii au întocmit dosar penal în cazul exploziei, pentru distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Primăria Bistriţa a asigurat 20 de locuri de cazare şi adăpost provizoriu pentru persoanele evacuate.

Potrivit ISU Bistriţa, majoritatea locatarilor s-au cazat la rude şi la prieteni, doar trei persoane alegând să meargă în centrul pus la dispoziţie de autorităţi. 

Explozia a avut loc la miezul nopţii, într-un apartament de la etajul al treilea al unui bloc din centrul municipiului Bistriţa.

În urma deflagraţiei, nouă persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Bistriţa, iar ulterior unul dintre răniţi - un tânăr de 24 de ani care locuia în apartamentul în care a avut loc explozia - a fost transferat la Spitalul de Arşi din Capitală. 

Aproximativ o sută de persoane din cele 40 de apartamente ale blocului au fost evacuate.

De asemenea, de suflul exploziei au fost afectate şi 25 de apartamente din blocul din apropiere, fiind sparte ferestrele locuinţelor.

Blocul are cinci etaje şi două scări cu câte 20 de apartamente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.