Bărbatul de 48 de ani din Satu Mare suspectat că, în ultimii patru ani, a agresat-o sexual pe fiica concubinei sale este poliţist local. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare îl cercetează pentru viol, susţinând că abuzurile asupra fetiţei care acum are 11 ani au început când aceasta avea 7 ani. El susţinuse testarea psihologică anuală la locul de muncă chiar în cursul acestei luni şi trecuse cu bine de acest test.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iniţial, dosarul în acest caz a vizat infracţiunea de agresiune sexuală în formă continuată, însă procurorul de caz a dispus, marţi, schimbarea încadrării juridice şi punerea în mişcare a acţiunii penale pentru viol în formă continuată. 
 
”În fapt, din probatoriul administrat până în prezent, rezultă că în perioada 2019-noiembrie 2023, în timp ce inculpatul şi persoana vătămată se aflau în locuinţa comună din municipiul Satu Mare, prin constrângere şi profitând de imposibilitatea minorei de a-şi exprima voinţa, acesta a exercitat în mod repetat atât acte sexuale orale, cât şi alte acte de natură sexuală faţă de minoră care avea vârsta cuprinsă între 7 şi 11 ani”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. 
 
Suspectul este angajat în cadrul Poliţiei Locale a municipiului Satu Mare.
 
Directorul adjunct al Poliţiei Locale a municipiului Satu Mare, Sergiu Blaga, a declarat pentru News.ro că bărbatul lucrează în Poliţia Locală din anul 2005, în cadrul Biroului Dispecerat. Lui i-a fost suspendat contractul colectiv de muncă. 
 
Reprezentantul instituţiei a precizat că nimic din comportamentul bărbatului nu le-a dat de bănuit colegilor săi, cea mai recentă testare psihologică la locul de muncă având loc chiar luna aceasta.
 
”Luna acesta, la început, am dat testarea psihologică anuală şi nu au fost semne de aşa ceva”, a precizat directorul adjunct al Poliţiei Locale Satu Mare.
 
Mama fetiţei a anunţat abuzurile la Poliţie, luni, după ce fetiţa ar fi povestit la şcoală că tatăl ei vitreg are un comportament nepotrivit faţă de ea, au precizat surse judiciare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.