Bărbatul care, vineri dimineaţă, a atacat un poliţist local care supraveghează intrarea în Palatul Administrativ din Arad s-a întors la locul incidentului după câteva ore şi a provocat scandal, după care a fugit şi a fost dat în urmărire, fiind prins în timp ce spărgea ferestrele unui salon de cosmetică din centrul oraşului. Suspectul s-a opus reţinerii şi a rănit doi poliţişti locali, ulterior fiind prins de poliţişti şi dus la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Arad, primul atac al suspectului cu mască ”Anonymous” a avut loc în jurul orei 05.00, când a forţat intrarea în Palatul Administrativ, unde se află Primăria Arad.

Bărbatul a reuşit să fugă, abandonând masca şi autoturismul, dar a revenit înainte de ora prânzului, când la postul de pază de la intrarea în Primărie se aflau doi poliţişti locali. Acesta i-ar fi bruscat şi înjurat, spunând că vrea să intre să-l vadă pe primarul Gheorghe Falcă, iar când a văzut că nu reuşeşte, a fugit.

”A pătruns în holul instituţiei, unde aruncat o plasă de culoare verde plină cu resturi menajere de hârtie. La reacţia angajatului Poliţiei Locale, bărbatul s-a urcat pe o bicicletă şi încercat să scape de urmăritori. Poliţiştii locali aflaţi pe urmele sale l-au găsit în curtea imobilului de pe Bvd. Revoluţiei nr. 70 unde distrugea geamuri şi frigidere (ale unui salon de cosmetică – n.r.). A fost reţinut, încătuşat şi dus la Spitalul de Psihiatrie. Aici a fost investigat şi i s-a solicitat acordul pentru  internare. Bărbatul a refuzat să rămână internat”, precizează şi Biroul de presă al Primăriei Arad.

Conform surselor citate, bărbatul a fost foarte agresiv şi i-a lovit pe cei doi poliţişti locali în momentul în care aceştia încercau să-l încătuşeze.

Pentru că a refuzat internarea, suspectul a fost dus la Poliţia Municipală Arad, unde s-a depus şi o sesizare penală pentru infracţiunea de ultraj.

”Poliţiştii Biroului de investigaţii criminale îl audiază pe suspect şi fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-ar fi comis faptele. În acest moment  s-a constituit un dosar de cercetare penală pentru ultraj şi distrugere”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, Claudia Iuga.

Ambii poliţişti locali răniţi au fost duşi la spital, fiind investiaţi medical. Conform medicilor, este posibil ca unul să fi suferit o fractură de piramidă nazală, el fiind investigat suplimentar. Acesta mai are şi o leziune la ochi. Al doilea poliţist are leziuni uşoare pe faţă şi un traumatism la unul dintre braţe.

Cei doi poliţişti locali care au fost răniţi au solicitat eliberarea de certificate medico-legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.