Bărbatul eliberat după 25 de ani de detenţie şi care vineri incendiat o tânără în vârstă de 17 ani a fost arestat preventiv pentru infracţiunea de tentativă de omor. Victima, transferată la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, se află în stare foarte gravă, cu şanse minime de supravieţuite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mandatul de arestare pe numele bărbatului în vârstă de 45 de ani a fost eliberat sâmbătă seară de către judecătorii Tribunalului Mehedinţi. Bărbatul a fost reprezentat de către un avocat din oficiu şi poate face apel la decizia privind arestarea preventivă pentru 30 de zile. 
Între timp, victima acestuia a fost transferată cu un elicopter la Spitalul de copii ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, echipat cu paturi pentru marii arşi.
Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Raluca Alexandru, a declarat duinică pentru News.ro că starea fetei este una extrem de gravă, iar şansele acesteia de supravieţuire sunt minime. .  
„Este în stare extrem de gravă: are arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, sunt arsuri profunde. are şanse minime de supravieţuire” a declarat Raluca Alexandru. 
Bărbatul în vârstă de 45 de ani fusese condamnat în anul 1994 la închisoare pe viaţă, pentru uciderea a cinci persoane, însă a fost eliberat în cursul anului trecut, după 25 de ani de detenţie. După liberare, el a mers în comuna Dârvari din judeţul Mehedinţi, unde locuia în casa unui fost coleg de detenţie. 
El revenise din Olanda şi ar fi trebuit să se afle în autoizolare.
Bărbatul şi victima sa ţineau legătura pe reţelele de socializare, spun apropiaţii fetei. 
În data de 11 iunie fata l-a reclamat pe bărbat pentru viol, însă examenul medico-legat nu a confirmat faptul că tânăra ar fi suferit leziuni ca urmare a unei agresiuni sexuale, susţin surse judiciare. În urma reclamaţiei, fata, care stătea cu o bunică şi cu fratele ei mai mic, a fost dusă într-un centru de protecţie socială, de unde a fost scoasăde către familie.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.