Un bărbat urmărit internaţional după ce a accesat ilegal conturi bancare din SUA, făcând transferuri neautorizate, a fost găsit de poliţiştii din Râmnicu Vâlcea. Bărbatul, pe numele căruia a fost emis, de către Tribunalul SUA, un mandat de arestare, a postat pe internet, împreună cu alte persoane, anunţuri de vânzare fictivă, cumpărătorii transferând banii, dar fără să intre în posesia bunurilor pe care le achiziţionau.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 2005-2010, bărbatul de 38 de ani şi alte persoane au postat pe diverse platforme de vânzare-cumpărare din SUA anunţuri de vânzare fictivă. Oamenii transferau banii pentru produsele scumpe, însă nu intrau în posesia lor.

De asemenea, bărbatul, împreună cu alţii, au accesat ilegal conturi bancare din SUA şi au făcut transferuri bancare neautorizate.

El a fost prins de poliţiştii din Râmnicu Vâlcea, având emis pe numele său un mandat internaţional de arestare, eliberate de Tribunalul SUA pentru Districtul de Nord al statului Ohio, fiind cercetat pentru conspiraţie la fraudă prin cablu, conspiraţie la spălare de bani şi conspiraţie la trafic de servicii contrafăcute, conform legii penale americane.

Bărbatul se află acum în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, urmând să fie începute procedurile de extrădare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.