Un bărbat suspectat că a indus în eroare mai multe societăţi comerciale, prin folosirea în fals a unor firme şi prin emiterea de ordine de plată falsificate a fost prins în flagrant delict de către poliţiştii din Suceava şi reţinut pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava fac cercetări într-un dosar penal de înşelăciune cu ordine de plată, prin inducerea în eroare a şase societăţi comerciale din Suceava, Botoşani, Prahova, Bucureşti şi Ilfov.

Potrivit poliţiştilor, un bărbat din oraşul Băneasa, judeţul Constanţa, în vârstă de 46 de ani, este bănuit că, prin utilizarea în fals a datelor de identificare ale unor societăţi comerciale, (nume, CUI, conturi bancare), ar fi achiziţionat bunuri de pe anumite site-uri, prin emiterea de ordine de plată falsificate.

La 19 februarie, poliţiştii au organizat prinderea în flagrant a celui în cauză, în  Deva, în timp ce încerca să inducă în eroare un sucevean în legătură cu livrarea unor  produse şi aparate de fitness, în valoare totală de 86.215 lei, intervenind chiar în momentul producerii infracţiunii de înşelăciune.

La acţiune au participat şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

În cauză au fost recuperate produsele care urmau să fie livrate şi au fost restituite victimei, potrivit sursei citate.

De asemenea, de la bărbatul suspectat de înşelăciune poliţiştii au ridicat un autoturism, în valoare de 7.000 de euro, 25.000 de lei, telefoane, cartele SIM şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Ulterior, bărbatul suspectat de înşelăciune a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.