Un bărbat de 58 de ani care în noaptea de joi spre vineri s-a rătăcit în Masivul Retezat a fost găsit de jandarmii montani şi salvamontişti în albia pârâului Topliţa, epuizat şi ud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Jandarmeria Hunedoara, joi noapte, jandarmii montani au fost sesizaţi că un bărbat s-a rătăcit în timp ce cobora din zona Păroasa, din Masivul Retezat, către localitatea Câmpu lui Neag.

Sesizarea a fost făcută de către doi bărbaţi care îl aşteptau pe cel rătăcit la marginea localităţii Câmpu lui Neag.

”Către bărbatul rătăcit au pornit doi jandarmi montani şi doi salvamontişti. Membrii echipei mixte de salvare au menţinut permanent legătura telefonică cu bărbatul rătăcit. În jurul orei 23.30, jandarmii montani şi salvamontiştii au găsit bărbatul în zona Bilugu, în localităţile Uricani şi Câmpu lui Neag. Acesta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, a fost preluat de membrii echipei de salvare şi dus în localitatea Câmpu lui Neag”, se arată în comunicat.

Jandarmii montani precizează că bărbatul, în vârstă de 58 ani, din Uricani, a declarat că, din cauza întunericului, la un moment dat, fără să îşi dea seama, la o intersecţie de poteci, a greşit traseul şi s-a rătăcit. Timp de două ore a încercat să găsească treseul către localitare, însă fără succes. În schimb, a ajuns în albia pârâului Topliţa, unde a fost găsit de jandarmii montani şi salvamontişti epuizat şi ud.

În zona în care a fost găsit bărbatul temperatura era de 3 grade Celsius şi bătea vântul, iar la un moment dat a început să ningă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.