Un bărbat este audiat, miercuri, de poliţiştii din Bucureşti, după ce ar fi cerut şi ar fi primit bani de la mai multe persoane cărora le-ar fi promis că le poate facilita angajarea la o instituţie publică sau la servicii ale unor organizaţii. El susţinea că este angajat al acelei instituţii şi prezenta o legitimaţie în acest sens, iar promisiunile erau făcute în timpul unor curse ride-sharing.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale au pus în aplicare, miercuri, două mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală, într-un dosar penal de înşelăciune în formă continuată.

”În fapt, în perioada septembrie 2022 - prezent, în timp ce oferea servicii ride-sharing, un bărbat ar fi iniţiat discuţii cu persoanele pe care le transporta, cu privire la existenţa unor posturi vacante în cadrul unei instituţii publice sau al unor servicii aferente altor organizaţii. Din cercetări, s-a stabilit că, prin folosirea de calităţi mincinoase, respectiv că este angajat al instituţiei menţionată mai sus, prezentând o legitimaţie în acest sens, bănuitul ar fi indus în eroare persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că le poate facilita angajarea pe anumite posturi vacante”, a arătat Poliţia Capitalei.

Astfel, bărbatul ar fi pretins şi ar fi primit diverse sume pentru îndeplinirea formalităţilor necesare înscrierii şi completării dosarului de angajare, bani care ar fi fost transferaţi prin intermediul unor platforme financiare.

El a fost dus la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii  Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (6 acte materiale).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.