Un bărbat a fost arestat şi o femeie este cercetată sub control judiciar după ce ar fi înşelat o altă femeie din Bucureşti cu peste 45.000 de lei. Unul dintre suspecţi a pretins că este cadru medical şi că suma de bani este necesară pentru ca nepoţii victimei să fie operaţi, în urma unui presupus accident rutier. Prejudiciul a fost recuperat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Capitalei a anunţat, marţi, că poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au reţinut două persoane, un bărbat de 20 de ani şi o femeie de 24 de ani, cercetaţi pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Ancheta a fost deschisă după ce Secţia 25 de Poliţie a fost sesizată de o femeie, prin 112, despre faptul că ar fi fost victima unei înşelăciuni după ce ar fi fost sunată de o persoană care s-a recomandat a fi cadru medical la un un spital şi, sub pretextul că urmează să îi opereze pe nepoţii săi care ar fi fost victimele unui accident rutier, i-ar fi solicitat o sumă de bani.

Ulterior, la locuinţa femeii s-a prezentat un bărbat, căruia victima i-a înmânat peste 45.000 de lei.

"În urma cercetărilor şi activităţilor investigativ-operative, poliţiştii au depistat, în doar câteva ore, în zona comiterii faptei, două persoane, un bărbat, de 20 de ani şi o femeie, în vârstă de 24 de ani, având asupra lor suma de 50.400 de lei, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată", a arătat Poliţia.

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Ulterior, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar femeia a fost plasată sub control judiciar.

Prejudiciul, în valoare de 45.200 de lei, a fost recuperat în integralitate.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 25 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.