Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna Vizantea-Livezi, judeţul Vrancea, a fost găsit mort, pe un deal, iar după modul cum este sfâşiat trupul său există bănuiala că a fost ucis de un urs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul comunei vrâncene Vizantea-Livezi, Dragoş Ciobotaru, a spus că trupul bărbatului a fost descoperit, luni noapte, la marginea satului Livezile.

Bărbatul plecase luni, de la ora 15.00, de acasă, iar la un moment dat, câţiva localnici au auzit dinspre un deal mai multe strigăte. Când au ajuns acolo, oamenii l-au găsit pe bărbat mort. După modul cum era sfâşiat, se presupune că bărbatul a fost atacat de urs. 

"Am înţeles că bărbatul a plecat de acasă de luni, la ora 15. Seara, familia lui a intrat în panică, apoi cineva a auzit ţipete şi au plecat să-l caute. L-au găsit acolo, plin de sânge. 99 la sută a fost omorât de urs. Au găsit o furcă ruptă lângă el", a declarat primarul comunei Vizantea-Livezi.

În zonă, urşii au mai atacat animale domestice, stupi, livezi sau gospodării, dar niciodată oameni.

"Urşii au stricat vreo 4 stupi de la o stupină, i-au spart pe toţi. Joi noapte au spart 7 stupi de la altă stupină. Sunt foarte mulţi, avem grave probleme cu urşii. Probabil că le e foame şi coboară în sat pentru că a fost iarna asta lungă. Când luasem legătura cu Garda Forestieră, cu ocoalele silvice, să facem nişte trageri s-a întâmplat nenorocirea cu acest om", a mai spus primarul.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru moarte suspectă şi urmează să stabilească exact ce s-a întâmplat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.