Un bărbat dat în urmărire internaţională la solicitarea autorităţilor americane, fiind suspectat de fraude bancare, a fost prins de poliţişti la Bucureşti. El a fost reţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale au prins un bărbat care era urmărit la nivel internaţional pentru conspiraţie la comiterea de fraudă cu dispozitive de acces, conspiraţie la comiterea de fraudă prin cablu, fraudă bancară şi furt calificat de identitate.

Marţi, bărbatul de 54 de ani, care era dat în urmărire internaţională la solicitarea autorităţilor judiciare americane, a fost depistat în Bucureşti.

"În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, împreună cu alte persoane, ar fi efectuat operaţiuni de „skimming”. Cu ajutorul unor dispozitive de înregistrare instalate la ATM-uri, ar fi copiat datele unor carduri bancare, informaţii folosite pentru confecţionarea altor carduri, pe care le-ar fi utilizat la retragerea de numerar din Statele Unite ale Americii, în perioada iulie-august 2017", arată Poliţia Română.

Bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

În activităţi au fost angrenaţi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul  Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.