Doi turişti s-au rătăcit pe un drum forestier din zona Slănic Moldova după ce au folosit o aplicaţie de localizare instalată pe telefonul mobil şi au intrat cu maşina într-un şanţ, autoturismul rămânându-le blocat. Cei doi au fost găsiţi de jandarmii montani, care i-au ajutat să scoată autovehiculul din şanţ şi i-au condus în siguranţă până în staţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cei doi turişti au plecat, luni, cu un autoturism către staţiunea Slănic Moldova, unde erau aşteptaţi de nişte prieteni. Ei au ales o scurtătură, mai exact un drum forestier, folosind o aplicaţie de localizare instalată pe telefonul mobil. După lăsarea întunericului, şoferul a intrat cu maşina într-un şanţ, autoturismul rămânând suspendat. În aceste condiţii, prietenii celor doi au cerut sprijinul autorităţilor. 
 
Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova au intervenit şi i-au găsit pe cei doi la aproximativ 10 kilometri de staţiunea Slănic Moldova.
 
Oamenii legii i-au ajutat să repună maşina pe drum, după care i-au însoţit până au ajuns în staţiune la unitatea de cazare.
 
"Jandarmii montani recomandă turiştilor care vor alege ca destinaţie zona montană a judeţului să ţină cont de atenţionările meteorologice emise, să se informeze cu privire la starea drumurilor, a traseelor care urmează să fie abordate, să fie echipaţi corespunzător şi să nu plece singuri la drum. În cazul apariţiei unei situaţii de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii solicitaţi ajutor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi nu părăsiţi zona pentru a nu îngreuna localizarea”, sunt sfaturile jandarmilor pentru turiştii aflaţi astfel de situaţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.