Un bărbat din judeţul Bacău a fost reţinut, joi, sub acuzaţia de ucidere fără drept a animalelor, după ce a fost filmat în timp ce târa un câine legat de o căruţă. Poliţiştii au deschis dosarul care vizează faptele suspectului după un clip video a fost postat pe o reţea de socializare, iar decizia privind reţinerea a fost luată în condiţiile în care necropsia făcută animalului a arătat că moartea acestuia a fost violentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Suspectul este un bărbat de 59 de ani, din comuna Secuieni. Ancheta care îl vizează a fost deschisă după ce poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Bacău s-au sesizat din oficiu după ce pe o reţea de socializare a fost postat un material video în care se observa un bărbat care trăgea cu căruţa un câine legat cu un lanţ.
 
”Din buletinul de analiză anatomo-patologică a rezultat că moartea câinelui a fost violentă. Astfel, la data de 23 februarie a.c, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au dispus reţinerea bănuitului, pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie fără drept. Bărbatul a fost introdus în Arestul I.P.J Bacău”, transmite Poliţia judeţeană.
 
Poliţiştii Biroului reamintesc deţinătorilor de animale că uciderea, schingiuirea, zoofilia şi organizarea de lupte între animale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.