O femeie de 40 de ani din judeţul Bacău şi fiica sa de un an şi jumătate au fost salvate, miercuri, de poliţişti, după ce concubinul acesteia a agresat-o şi i-a luat maşina şi copila, plecând la locuinţa sa. Acolo, el a încercat să îi intimideze pe poliţişti cu un fierăstră electric pornit, aceştia reuşind însă să îl imobilizeze şi să preia fetiţa în siguranţă. După cercetări s-a stabili că bărbatul era băut, că nu are permis de conducere şi că avea interdicţie de a se apropia de femeie, copiii minori şi locuinţa lor. El a fost reţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Podu Turcului au fost sesizaţi, miercuri, prin 112, despre faptul că un bărbat de 45 de ani, din localitate, ar fi mers la domiciliul concubinei, de 40 de ani, din comuna Motoşeni, pe care ar fi agresat-o, i-ar fi sustras autoturismul şi ar fi luat-o şi pe fetiţa de 1 an şi jumătate, fără acordul femeii. 
 
”Din verificările poliţiştilor a rezultat faptul că bărbatul avea interzis dreptul de a se apropria la o distanţă de 25 de metri faţă de femeie, copiii minori, cât şi faţă de locuinţă. La nivelul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului, s-a constituit o echipă operativă care, în urma activităţilor operativ-investigative, au stabilit faptul că bărbatul, după ce ar fi părăsit locuinţa concubinei, împreună cu minora, s-ar fi deplasat cu autoturismul sustras la locuinţa acestuia, iar în momentul pătrunderii poliţiştilor în curtea imobilului, acesta ar fi încercat să îi intimideze cu un fierăstrău electric pornit. Poliţiştii au acţionat prompt, l-au determinat să renunţe la gestul său, fiind imobilizat şi condus la sediul poliţiei, pentru audieri”, a arătat IGPR.
 
Între timp, ceilalţi poliţişti aflaţi acolo au intrat în locuinţa bărbatului, unde au găsit fetiţa şi au preluat-o din imobil, în condiţii de siguranţă.
 
”Ajunşi la sediul Secţiei 4 Rurale Podu Turcului, a fost solicitată, prin 119, prezenţa reprezentanţilor DGASPC Bacău, care au preluat minora, internând-o într-un centru de specialitate. Întrucât femeia nu a fost găsită la locuinţa acesteia, pentru a se asigura că este în siguranţă, poliţiştii au procedat la efectuarea de căutări în vederea depistării, fiind găsită ascunsă într-o casă părăsită, la o distanţă de aproximativ 2 km de locuinţă”, a menţionat Poliţia.
 
De asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pe timpul deplasării cu autoturismul în care se afla şi fetiţa, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind dus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 
 
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru lovire sau alte violenţe, lipsire de libertate, conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, furt în scop de folosinţă şi încălcarea ordinului de protecţie. Acesta a fost dus în Arestul I.P.J. Bacău, urmând a fi prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Podu Turcului, cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.