Un adolescent de 17 ani, care nu deţine permis de conducere, a fost prins în judeţul Bacău, la volanul unei maşini care nu avea ITP nici asigurare RCA. El a refuzat să oprească, fiind urmărit de poliţişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 26 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au depistat pe DN2 – E85, în localitate, un autoturism şi au efectuat semnale regulamentare de oprire, dar acesta a ocolit autospeciala de poliţie continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, reuşind să-l blocheze şi să extragă de la volan conducătorul acestuia, imobilizându-l”, a transmis, miercuri, IPJ Bacău.

Sursa citată a rpecizat că este vorba despre un tânăr de 17 ani, din comuna Parava, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

”Cel în cauză a fost testat aparatele din dotare, rezultatele fiind negative pentru consumul de alcool sau alte substanţe. Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date a reieşit că, autovehiculul nu avea inspecţia tehnică periodică şi nici asigurare de răspundere civilă obligatorie, valabile la momentul controlului”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 4.300 de lei, luând măsura complementară de retragere a plăcuţelor cu numere de înmatriculare şi a dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare.

”La data de 31 ianuarie a.c., după administrarea probatoriului, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Bacău”, a mai precizat Poliţia Bacău.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.