Maşinile implicate în accidentul de sâmbătă dimineaţă de pe Autostrada A2 au fost transportate, la finalul cercetărilor la faţa locului, la sediul Poliţiei Autostrăzi unde urmează să fie expertizate tehnic şi unde se fac audierile martorilor şi persoanelor implicate care nu au fost internate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parcarea Poliţiei Autostrăzi care se află la kilometrul 21 al autostrăzii a devenit neîncăpătoare, sâmbătă seară, după ce autovehiculele implicate în accident au fost depozitate aici până când un expert tehnic auto va cerceta avariile şi va stabili viteza de deplasare a fiecăreia dintre maşinile implicate.

Tot la sediul Poliţiei Autostrăzi, anchetatorii iau declaraţii legate de felul în care s-a produs accidentul în lanţ. Audierile se fac după ce poliţiştii de la Brigada de Autostrăzi şi Misiuni Speciale a IGPR şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu au deschis un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă în formă agravantă şi vătămare corporală din culpă în formă agravantă în urma accidentului.

Traficul rutier pe autostrada A2 a fost redeschis, sâmbătă seară, la aproximativ nouă ore de la accidentul în care trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 57 au fost rănite.

Administratorul drumului a împrăştiat materiale antiderapante pe carosabil pentru a absorbi cantitatea mare de uleiuri şi combustibili care s-au scurs pe autostradă de la maşinile avariate.

Traficul fusese blocat, sâmbătă începând cu ora 8.42, pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.