Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare, săptămâna aceasta, 29 de bunuri mobile, autovehicule şi ceasuri de lux, precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA, din dispoziţia procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală. Valoarea totală a bunurilor şi a sumelor de bani preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 Euro).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe parcursul săptămânii curente, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din dispoziţia procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, a preluat în administrare 29 de bunuri mobile (autovehicule şi ceasuri de lux), precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA. Valoarea totală a bunurilor şi a sumelor de bani preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 Euro)”, anunţă instituţia. 

Agenţia a fost sesizată, în temeiul prevederilor art. 27 şi 28 din Legea nr. 318/2015. Potrivit atribuţiilor menţionate, ANABI gestionează toate sumele de bani indisponibilizate în proceduri penale şi administrează bunuri mobile cu valori de peste 15.000 Euro.

De asemenea, pe întreaga durată a procesului penal, cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviinţarea instanţei, ANABI poate valorifica bunurile mobile indisponibilizate, prin licitaţii publice online, mai arată ANABI în comunicat. 

”Activităţile au fost realizate de inspectorii ANABI cu sprijinul reprezentanţilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov - Serviciul Rutier şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ilfov”, se mai arată în comunicat. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.