Un bărbat care a căzut într-o prăpastie, în zona Viştea Mare -Moldoveanu din masivul Făgăraş, a fost recuperat, luni, a finalul unei acţiuni care a durat 20 de ore şi la care au participat zeci de salvamontişti. Acţiunea de salvare a avut loc în condiţii foarte dificile din cauza condiţiilor meteo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Salvatorii au fost solicitaţi să intervină, duminică după-amiază, când, în jurul orei 15:00, o persoană a sunat la 112 solicitând ajutor pentru salvarea unui turist care a căzut într-o zonă de abrupt de aproximativ 20 de metri între vârfurile Viştea Mare şi Moldoveanu.
 
Iniţial, a fost solicitată intervenţia unui elicopter, însă zborul nu a fost posibil din cauza condiţiilor meteo. 
 
În această situaţie, toţi salvatorii disponibili din cadrul Salvamont Argeş, 22 la număr, s-au mobilizat şi au pornit în căutarea bărbatului. 
 
”Operaţiunea a durat toată noaptea până în această dimineaţă, în jurul orei 6,30, când victima a fost predată conştientă către un echipaj de ambulanţă SMURD. Bărbatul a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. După noi, a fost poate cea mai grea misiune de salvare de până acum, având în vedere zona - aflată la o altitudine de 2500 de metri, condiţiile meteo cu vânt, zăpadă, ploi şi ceaţă. Temperatura era de 0 grade Celsius însă, din cauza condiţiilor meteo, resimţeam o temperatură de -5 grade Celsius. Toate aceste condiţii au îngreunat foarte mult operaţiunea de salvare, dar până la urmă am reuşit să predăm cu bine victima către ambulanţa SMURD”, a declarat salvatorul Cristian TOMA, din cadrul Salvamont Argeş.
 
Când salvatorii au ajuns la el, turistul era conştient, cooperant, cu stare generală bună, însă a suferit o fractura de gleznă şi multiple contuzii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.