Poliţiştii din Argeş au făcut cinci percheziţii la persoane suspectate că au cumpărat tutun vrac pe care l-au prelucrat clandestin cu instalaţii artizanale şi apoi l-au vândut online producând un prejudiciu estimat la peste 380.000 de lei. Doi bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cercetările poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş a reieşit că doi bărbaţi şi o femeie, începând cu luna aprilie a.c., ar fi achiziţionat tutun vrac, pe care l-ar fi prelucrat clandestin prin mărunţire şi producerea de ţigări, cu ajutorul unor instalaţii artizanale, pe care ulterior le-ar fi valorificat prin intermediul platformelor de comerţ on-line. Ieri, 20 iunie, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele lor şi în alte locaţii prin intermediul cărora cei în cauză efectuau trimiterile”, a transmis, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La percheziţii au fost descoperite aproximativ 120 de kg. de tutun vrac, 55 de kg. de tutun mărunţit, dispozitive artizanale de mărunţire şi injectare a tutunului, peste 10.000 de tuburi goale (ţigarete cu filtru, fără tutun), precum şi 11.400 de euro şi 12.700 de lei.

Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 380.000 de lei.

Persoanele în cauză au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, în dosarul penal de producere, deţinere şi comercializare de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.