Un tânăr în vârstă de 21 de ani din judeţul Ialomiţa este cercetat penal de poliţiştii din Argeş după ce a fost prins, în parcarea unui magazin din Piteşti, cerând bani în numele unei asociaţii destinate ajutorării copiilor sărmani, asociaţie care în realitate nu există. Poliţiştii care au intervenit au găsit la el aproximativ 800 de lei, bani pe care anchetatorii suspectează că îi strânsese în decurs de doar câteva ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Intervenţia poliţiştilor din Piteşti a avut loc după ce agentul de pază al unui magazin a sesizat Poliţia despre faptul că în parcare se află o persoană care solicită bani în numele unei asociaţii umanitare.
 
”Un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti s-a deplasat la faţa locului şi a identificat un tânăr de 21 de ani, din judeţul Ialomiţa, care avea asupra sa un tabel pentru colectare de bani în numele unei asociaţii regionale pentru copii defavorizaţi şi persoane cu dizabilităţi. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că asociaţia în cauză este fictivă”, informează, luni, IPJ Argeş.
 
Tânărul a fost dus la sediul Poliţiei, iar la el poliţiştii au găsit aproximativ 800 de lei, sumă care nu a putut fi justificată. Anchetatori suspectează că aceştia erau banii pe care bărbatul reuşise să îi adune până la orele prânzului. Suma de bani a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor.
 
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru înşelăciune, iar cercetările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale în consecinţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.