Poliţiştii din Argeş au făcut mai multe percheziţii la sediile unor firme, dar şi la cel al Primăriei comunei Morăreşti, într-un dosar în care suspectează că reprezentanţi ai administraţiei locale din această comună au făcut măsurători nereale pentru ca o firmă care a realizat o lucrare la un drum să fie scutită de restituirea unei sume de bani. Dosarul vizează, de asemenea, lucrări la dispensarul din localitate, care ar fi fost supraevaluate de opt sau chiar de zece ori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a anunţat, vineri, că poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-un dosar penal privind abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, şi, în baza autorizării din partea instanţei competente, au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară.

Percheziţiile au fost făcute în judeţul Argeş, la sediul unei unităţi administrativ-teritoriale, precum şi la sediile şi punctele de lucru aparţinând unor societăţi comerciale din municipiul Piteşti.

”Din cercetări s-a stabilit că edilul unităţii administrativ teritoriale, cu încălcarea legii, ar fi dispus efectuarea unor noi măsurători în teren pentru o lucrare de asfaltare, neefectuată în conformitate cu conţinutul caietului de sarcini, măsurători ce nu ar corespunde realităţii şi având ca scop exonerarea societăţii comerciale executante de la plata (restituirea) sumei de 66.000 lei. Totodată, acesta ar fi dispus efectuarea plăţii integrale pentru o lucrare de achiziţii publice constând în renovarea dispensarului localităţii efectuată de către o terţă societate, fără ca recepţia să fie efectuată şi pentru echipamente care fie nu au fost puse în operă, fie al căror preţ a fost supraevaluat de până la 8 sau 10 ori faţă de preţul practicat pe piaţă pentru produse similare”, a arătat IPJ Argeş.

În urma percheziţiilor au fost ridicate documente financiar-contabile, precum şi alte documente de la U.A.T.-ul implicat.

Şapte persoane au fost duse la sediul poliţiei pentru audieri.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârşite, şi luarea măsurlor legale care se impun.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că vizată este primăria comunei Morăreşti. Presa locală notează că printre persoanele duse la audieri se numără şi primarul comunei, Gheorghe Purcaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.